Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Půjčení 2 soutěžících - výklad pojmu "mimo soutěž"
(1 prohlíží) (1) Host
  • Strana:
  • 1

TÉMA: Půjčení 2 soutěžících - výklad pojmu "mimo soutěž"

Půjčení 2 soutěžících - výklad pojmu "mimo soutěž" 1 měsíc, 1 týden #1835

Ahoj všem,

měl bych dotaz ohledně pravidla týkajícího se vypůjčení dvou závodníků v cizím dresu. Na letošním prvním kole v Olbramovicích jsme si museli kvůli zranění, které se nestalo během soutěže, na poslední chvíli půjčit druhého závodníka v cizím dresu, v souladu s pravidlem 7.13:
Každé družstvo si smí vypůjčit dva soutěžící z jiných družstev. Vypůjčení jednoho závodníka nebude mít vliv na bodové hodnocení družstva na dané soutěži. V případě vypůjčení dvou závodníků nebudou družstvu z dané soutěže započítány žádné body do celkového hodnocení BNL a družstvo se zúčastní "mimo soutěž".


Pravidlo říká jasně, že v takovém případě družstvo nemá žádný nárok na bodový zisk ze soutěže, ale už není úplně jasně řečeno, co znamená, když je družstvo hodnoceno "mimo soutěž".
Jaké to má dopady ve vztahu k pravidlům? Je to podobné, jako když má družstvo dva ulité starty, a proto je mu povolen útok "mimo soutěž"? Nebo je to úplně stejné, jako kdyby družstvo na soutěž vůbec nepřijelo?

Jsem si vědom toho, že pravidlo jsem psal já sám v době, kdy jsem byl předsedou Rady, nyní ale vidím, že je formulované dost nejednoznačně. Pojem "mimo soutěž" není vůbec definovaný a každý si může pravidlo vyložit rozdílně, o čemž jsem se přesvědčil právě v Olbramovicích, kde vyšlo najevo, že si pravidlo vykládám zcela odlišně od zbývajících členů tehdejší Rady. Proto prosím současnou Radu o upřesnění alespoň zde, aby bylo do budoucna jasno, nejlépe pro novou sezonu tento pojem přesněji definovat v pravidlech.

Ještě bych podotknul, že stejný výklad by se měl týkat také pravidla 3.6:
Pokud se družstvo dostaví k prezenci později, nejpozději však do startu prvního družstva, může být zařazeno na konec startovní listiny. V takovém případě družstvo odstartuje "mimo soutěž".


Děkuji
Lukáš Košata

Re: Půjčení 2 soutěžících - výklad pojmu "mimo soutěž" 1 měsíc #1836

Ahoj, v radě letos nejsem, ale vzhledem k tomu že nikdo neodpovídá, zkusím jednoduše vysvětlit tento problém.

"Mimo soutěž" = běžíš bez bodů a bez cen

Důvod proč se na to ptáš asi vychází z pravidla BNL, abys byl započítán do celkového vyhodnocení, tak musíš objet určitý počet soutěží.

Pokud se do situace "mimo soutěž" dostaneš podle bodu 7.13 nebo podle 3.6, pohlíží se na tebe jako bys na soutěži nebyl, nesplnil jsi podmínky pro závod a nemáš právo mít zapsanou účast.

Pokud se do situace "mimo soutěž" dostaneš po 2x ulitém startu, máš za sebou ovšem regulérní účast v soutěži, která sice dopadla jako "N" (tam můžeš započítat jakékoliv "N" za koš, přeslapy, atd...), ale máš zapsanou regulérní účast, pokus mimo soutěž už si pak můžeš nebo nemusíš zaběhnout.

Takže v těchto 2 případech je pouze tento jediný rozdíl, který ale hraje zásadní roli.

Pravidlo o nutnosti objet určitý počet závodů letos platí, takže to je potřeba respektovat, do pravidel bych asi vysvětlení "mimo soutěž" neřešil, spíše bych se přimlouval příští rok zrušit ten určený počet závodů. Hlavně letos to bude asi extrém, kdy tam možná budeme mít družstva s malou účastí, přitom udělají víc bodů než třetina družstev, která objede všechny soutěže.
Následující uživatel poděkoval: Martin Zvára
  • Strana:
  • 1
Čas pro vytvoření stránky: 0.58 sekund
Copyright 2012 Půjčení 2 soutěžících - výklad pojmu "mimo soutěž".
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free